Hevy to nie tylko aplikacja do zapisywania treningów – to także miejsce, gdzie możesz dzielić się swoją drogą do lepszej formy i budowania siły z innymi sportowcami. Użytkownicy mogą wzajemnie się motywować i uczyć od siebie nawzajem. Choć wiele osób korzysta z funkcji społecznościowych w aplikacji, rozumiemy, że niektórzy wolą zachować prywatność lub w ogóle nie brać udziału w tej części aplikacji.
Jak ustawić konto jako prywatne?
- Przejdź do zakładki profilu na dole aplikacji i stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu ekranu. Przeniesie Cię to do ustawień.
- Wybierz „Prywatność i społeczność”
- Włącz opcję „Prywatny profil”
Prywatny profil oznacza, że inni użytkownicy będą musieli wysłać prośbę o obserwowanie, aby zobaczyć Twoje treningi.
Jak wyłączyć funkcje społecznościowe?
- Przejdź do zakładki profilu na dole aplikacji i stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu ekranu. Przeniesie Cię to do ustawień.
- Wybierz „Prywatność i społeczność”
- Włącz opcję „Ukryj sugerowanych użytkowników”
Po włączeniu tej opcji nie będą Ci już wyświetlani sugerowani użytkownicy do obserwowania. Jeśli dodatkowo ustawisz profil jako prywatny i nie zaakceptujesz żadnych próśb o obserwowanie, wszystkie funkcje społecznościowe zostaną wyłączone. Wtedy tylko Twoje treningi będą widoczne w zakładce Strona główna.
Ważna informacja: Zakładka Odkrywaj nadal będzie widoczna na ekranie głównym. Na ten moment nie ma możliwości jej usunięcia.
Jak ustawić trening jako prywatny?
Możesz mieć obserwujących i jednocześnie ustawić swoje treningi jako prywatne, tak aby tylko Ty je widział(a). Aby to zrobić, postępuj według poniższych instrukcji.
Aby ustawić konkretny trening jako prywatny
- Zakończ trening i kliknij „Zakończ”
- Na ekranie przed zapisaniem (tam, gdzie dodajesz zdjęcie), kliknij „Widoczność” i wybierz „Prywatny”
Aby domyślnie ustawić widoczność treningów jako prywatną
- Przejdź do ekranu profilu na dole aplikacji, a następnie kliknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu. Przeniesie Cię to do ustawień.
- Wybierz „Prywatność i społeczność”
- Wybierz „Domyślna widoczność treningów”, a następnie zaznacz „Prywatny”
Jeśli ustawisz domyślną widoczność treningów na prywatną, możesz zmienić widoczność pojedynczego treningu na publiczną, postępując według instrukcji ustawiania treningu jako prywatnego, ale zamiast „Prywatny” wybierz „Wszyscy”.