Hevy to nie tylko aplikacja do zapisywania treningów; to także miejsce, gdzie możesz dzielić się swoimi treningami i postępami z innymi sportowcami, motywując się nawzajem i ucząc od siebie.
Domyślnie konta Hevy są publiczne. Oznacza to, że inni użytkownicy mogą zobaczyć Twój profil i treningi, chyba że zmienisz ustawienia prywatności. Jeśli wolisz zachować swoją aktywność w prywatności lub nie chcesz korzystać z funkcji społecznościowych Hevy, możesz w każdej chwili zmienić te ustawienia.
Aby dowiedzieć się więcej o tym, jak Hevy zbiera, wykorzystuje i chroni Twoje dane osobowe, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Jak ustawić konto jako prywatne?
- Przejdź do zakładki Profil na dole aplikacji i stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu, aby otworzyć Ustawienia.
- Wybierz Prywatność i Społeczność.
- Włącz opcję Prywatny profil.
Prywatny profil oznacza, że inni użytkownicy będą musieli poprosić o możliwość obserwowania Cię, zanim zobaczą Twoje treningi.
Jak wyłączyć funkcje społecznościowe?
- Przejdź do zakładki Profil na dole aplikacji i stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu.
- Wybierz Prywatność i Społeczność.
- Włącz opcję Ukryj sugerowanych użytkowników.
To sprawi, że nie będą Ci się wyświetlać propozycje innych użytkowników do obserwowania. Jeśli dodatkowo ustawisz swój profil jako prywatny i nie będziesz akceptować próśb o obserwowanie, możesz znacznie ograniczyć społecznościowe funkcje aplikacji. W Twoim kanale głównym będą pojawiać się tylko Twoje własne treningi.
Ważna informacja: Zakładka Odkrywaj nadal będzie widoczna na ekranie głównym. Obecnie nie ma możliwości jej usunięcia.
Jak zobaczyć lub odblokować zablokowanych użytkowników?
Listę wszystkich zablokowanych przez Ciebie użytkowników możesz zobaczyć w ustawieniach prywatności.
- Przejdź do zakładki Profil i stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu.
- Wybierz Prywatność i Społeczność.
- Wybierz Zablokowani użytkownicy.
- Tutaj możesz zobaczyć listę zablokowanych osób i w razie potrzeby je odblokować.
Jak ustawić trening jako prywatny?
Możesz mieć obserwujących, a jednocześnie ukrywać wybrane treningi, tak by widział je tylko Ty. Aby ustawić konkretny trening jako prywatny:
- Zakończ trening i stuknij Zakończ.
- Na ekranie przed zapisaniem treningu, gdzie możesz dodać zdjęcie, stuknij Widoczność.
- Wybierz Prywatny.
Aby domyślnie wszystkie treningi były prywatne:
- Przejdź do zakładki Profil na dole aplikacji i stuknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu.
- Wybierz Prywatność i Społeczność.
- Wybierz Domyślna widoczność treningów.
- Wybierz Prywatny.
Jeśli domyślna widoczność treningów jest ustawiona na prywatną, nadal możesz udostępnić wybrany trening publicznie. Wystarczy, że zmienisz widoczność danego treningu i wybierzesz Wszyscy zamiast Prywatny.