Gdy rozpoczniesz rutynę jako trening, możesz wprowadzać w niej zmiany w trakcie trwania treningu. Jeśli zmienisz kolejność ćwiczeń, dodasz lub usuniesz ćwiczenia albo serie podczas treningu, na końcu pojawi się opcja „Zaktualizuj rutynę” lub „Zachowaj oryginalną rutynę”.
Zaktualizuj rutynę: Wprowadza zmiany dokonane podczas treningu do głównej rutyny.
Zachowaj oryginalną rutynę: Pozostawia oryginalną rutynę bez zmian; Twoje edycje będą dotyczyć tylko bieżącego treningu.
Ta opcja pojawi się tylko wtedy, gdy zmienisz kolejność ćwiczeń lub dodasz bądź usuniesz ćwiczenia albo serie. Nie pojawi się w przypadku zmian liczby powtórzeń lub ciężaru. Te zmiany są zapisywane automatycznie na podstawie ustawień rutyny i Twoich wcześniejszych wartości.
Dowiedz się więcej: Poprzednie wartości treningu a wartości rutyny: jak dostosować w ustawieniach?